Top

Reviews & Ratings Hyundai KONA

Hyundai KONA 9.175
Hyundai KONA

Ben je Hyundai-rijder? Schrijf zelf een review

Om een Hyundai review te kunnen maken, heb je een MijnHyundai account nodig. Log direct in en geef je mening.

Ga naar Mijn gegevens / Mijn auto en klik op ‘Voeg review toe’. Alvast bedankt voor je bijdrage!

Naar MijnHyundai

Reviews

  • Harry Elbers17-06-2019
   (8.0)

   De overstap van de i10 premium naar de KONA Fashion is niet gering. Pas enkele honderden kilometers met de nieuwe KONA gereden. Toch, wat een auto! 1.6 T-GDI met 177 PK onder je rechtervoet. Met de 7-traps DCT-automaat zeer indrukwekkend! Zelfs met 4 personen aan boord, wordt je in de stoelkussens gedrukt bij -niet eens voluit- accelereren. Wolf in schaapskleren. Niet al te dorstig bij beheerst rijgedrag. Normaliter schakelt de automaat zeer vloeiend, maar kan zich bij een wat haastige rechtervoet vanuit stilstand bokkig gedragen. Dus niet doen en dan luistert de automaat zeer nauwkeurig. HUD is handig. Verder fraaie veiligheidsvoorzieningen. De verplichte eco-auto-stop (motor uit) hoeft voor mij niet. Eerder storend. Stoer uiterlijk, kloek voorkomen. De v??rpartij ziet er z??r 'actief' uit. Brede sloffen. Kofferruimte ietwat beperkt. Zitruimte (ruim) voldoende voor mij. Comfort is prima. De KONA wordt in YouTube-reviews een kleine SUV genoemd. En dat is zo. Ik ben verliefd!

  • Albert 15-06-2019
   (7.1)

   ?Prima auto, die Kona, rijdt heerlijk. ?Jammer dat de LKA (Lane Keeping Assistance) te vaak zegt dat ik mijn handen op het stuur moet houden terwijl ik dat h?b) en ook soms veel te snel is met zijn conclusie dat ik een pauze moet houden. ?De Kona is zuinig: ik haal bijna de fabrieksopgave, maar dan alleen als ik veel 80 km/uur-wegen rijd waar ik die snelheid ook over lange afstand kan aanhouden. ?De Kona is extreem zijwindgevoelig. ?Het media-bedienpaneel vind ik niet mooi vormgegeven. ?Om mijn Android telefoon volledig te kunnen bedienen en om GoogleMaps te kunnen gebruiken heb ik Android-Auto ge?nstalleerd (in Nederland niet beschikbaar vanaf Google Play Store). Maar dat heeft slechts ??n keer gewerkt en daarna krijg ik het niet meer aan de praat. Da's dus heel onhandig. Gebruik nu weer gewoon mijn losse, vertrouwde Garmin navigatie. ?Ik had hiervoor een Tucson en koos deze Kona om zuiniger te rijden. Dat is gelukt, maar de lagere instap vind ik een beetje jammer. Nou ja, dat was het compromis. De Kona heeft in ieder geval een iets hogere instap dan normaal, maar de bijrijdersstoel kan niet in hoogte worden versteld. ?Bagageruimte is voor mij ruim voldoende. ?Er kunnen met gemak 4 volwassen in de auto comfortabel plaats nemen. Ook achterin is er dan voldoende beenruimte. ?De auto heeft geen automatische ruitenwisser.

  • Bertram van Dijk30-04-2019
   (8.3)

   Inmiddels zitten de eerste 2500 km er met mijn nieuwe Kona op. Heerlijke auto moet ik zeggen. Bij snel accelereren hoor je wel dat het een 3 cilinder is maar op constante snelheden is hij netjes stil. De Nexen banden zorgen voor het meeste lawaai. Jammer dat Hyundai daar niet heeft gekozen voor een A-merk band. Ik heb veel (rustige) snelweg kilometers gereden met een gemiddeld verbruik van 1:18,5. Dat stelt me zeker niet teleur. Het interieur geeft een prima kwaliteitsgevoel en Apple Carplay werkt super. Ik ben blij met mijn keuze voor de Kona.

  • Tiny Vessem01-04-2019
   (9.4)

   Bijna een jaar eigenaar van deze auto en hebben er samen met mijn vrouw reuze schik mee. Rijd erg zuinig en is comfortabel.Korte draaicirkel en ligt prima op de weg.Met het Apple-Car-Play systeem is alles binnen bereik.Telefoon-radio-eigen muziek en navigatie werken prima naar wens. Hopen lang plezier van deze auto te hebben.